Ottilia.se lyxiga lakan

Frågor och svar

– Hur tvättar man lakanen?

Lakanen tvättas i 60°, du ska inte tvätta dem i lägre gradtal för då finns det risk att det kan fälla. Vid 60° har jag färggaranti. Det allra bästa resultatet får du förstås om du sedan stryker eller manglar. Själv stryker jag och börjar då med spetsen som jag sprayar och sträcker en aning innan. Mangla är inte min starka sida, men de som är vana vid det säger att det också går bra. Och ett par småbarnsföräldrar bland mina kunder hinner varken stryka eller mangla men de tycker att det går bra ändå. "De lägger till sig efter någon dag", säger de.

– Vad har du för leveranstid?

Det beror på vilken modell du väljer hur många beställningar jag har. Ta kontakt med mig om du vill du ha dem till ett speciellt datum.

– Jag har egna lakan jag vill ha förvandlade till påslakan, måste de ha ett speciellt mått?

Ofta kan de gamla lakanen vara båda smalare och kortare än dagens standard. Är de för korta så förlänger jag dem. Är de för smala är det min bedömning att det inte gör så mycket. När de sys ihop till ett påslakan kommer bredden att öka lite genom ovansidans tyg.

– Hur gör jag för att skicka mina lakan till dig?

Ett förslag är att du på posten köper ett vadderat kuvert med porto i storlek XL. I ett sådant ryms det två lakan och portot räcker upp till två kg.

– Jag har lösa spetsar som aldrig har blivit påsydda på något lakan. Går det att använda dem?

Det är alltid extra roligt att kunna ta tillvara en gammal spets, speciellt om den är handgjord av någon i släkten. Är de kortare än dagens standarbredd på 150 cm syr jag på lite tyg i varje ände. Det fungerar bra och blir snyggt.

– Vad kostar lakanen, och att låta dig sy?

Ta kontakt med mig för aktuell prislista. Jag har olika modeller att välja mellan. För mitt arbete tar jag 200 kr plus moms/timme. Kostnad för material och frakt tillkommer.

– Skickar du via postförskott?

Ja, men vill du slippa postförskottsavgiften kan du betala i förväg genom att sätta in pengarna på mitt PlusGirokonto.

– Vilka öppettider har du i din ateljé?

Är jag hemma så har jag öppet. Säkrast är att ringa innan så vi kan komma överens om en tid.

– Har du någon broschyr att skicka?

Ladda ner min broschyr här (pdf). Du kan också , så skickar jag den med vanlig post.

Välkommen att , om du har fler frågor.