Ottilia.se lyxiga lakan

Vad är ett Ottilia®-lakan?

Idén till mina påslakan Ottilia® (efter min mormor Ottilia) föddes en helt vanlig förmiddag. I min hand höll jag några vackra överlakan med spets och monogram som mormor sytt. Plötsligt såg jag hur jag skulle kunna förvandla dem till påslakan. Jag sydde fast ett rött tyg under spetsen och ner längs sidorna. Det blev ett påslakan med den lilla övervikningen som gör att det ser ut som om man har bäddat på det gamla vackra sättet från förr. Nu var mormors lakan inte längre bara vackra utan också praktiska!

Bildspel: Tryck på pilarna för att byta bild.

 • produkt
 • produkt
 • produkt
 • produkt
 • produkt
 • produkt
 • produkt
 • produkt
 • produkt
 • produkt
 • produkt
 • produkt
 • produkt

Påslakan i olika modeller

Påslakanen och örngotten finns i flera modeller för både barn och vuxen. Du kan välja mellan lin och bomull, även ekologisk. Jag har tyger i flera olika randningar och färgställningar och spetsarna kan vara både maskingjorda och virkade. Ta gärna kontakt med mig för aktuellt besked om vilka tyger och spetsar som finns.

Något alldeles extra personligt blir det om du väljer till handbroderade monogram. Eller varför inte lämna in dina egna överlakan eller spetsar och få dem förvandlade till påslakan?

Exempel på lakan jag har sytt


Blå natur

Blå natur - Perfekt i sommarstugan

Lakanen på bilden har en virkad spets och monogram i blått. De är sydda av vit bomull och blå/natur randigt halvlinne. Att brodera monogrammet i färg blir effektfullt. Observera också den lilla vingen i randigt och den infällda spetsen på spetsörngotten. Jag har fler randiga tyger, t.ex. röd/natur, vit/natur och svart/natur men också en enfärgad bomull i röd, grön och blå.

Bla Natur Orngott

Nostalgi - Överlakan blir till påslakan

Här ser du prov på äkta nostalgi. En kund har lämnat in sin mammas brudlakan med en underbart virkad spets, och kombinerat med randigt halvlinne blev det så här vackra påslakan. Lämna in dina egna överlakan och välj vilket tyg du vill kombinera dem med. Ta kontakt med mig för aktuellt besked om vilka tyger som finns.

Monogram Rosor

Jullakan – Härliga speciellt till jul

Här har jag kombinerat röd bomull med randigt halvlinne och en underbar spets i lin. Perfekt på julen, men även resten av året om du tycker om starka färger. Går även att sy i kombination blå bomull och randigt blå/natur halvlinne.

Monogram Rosor

Lakan i lin - Sköna mot kroppen

Den här vackra spetsen är i 100% lin. Att kombinera den med benvit linne och randigt halvlinne ger ett lakan som är alldeles speciellt. Linets unika egenskaper gör att du får ett lakan som känns svalt i värme och lätt värmande i kyla. Linnetyget är också mycket effektivt på att absorbera fukt. Jag har fler randiga tyger, t.ex. röd/natur, vit/natur och svart/natur. Ta kontakt med mig för aktuellt besked.

Monogram Rosor

Monogram - Broderade för hand

Ett örngott med handbroderade monogram kan bli en uppskattad doppresent. Här är det broderat på det klassiska sättet vitt-i-vitt. Till höger syns monogram broderade på brudlakan som blev en fin bröllopspresent.

Monogram Rosor

Vagga och spjälsäng - Uppskattade presenter

Alla mina lakan går att få i storlek för vagga eller spjälsäng. Här ligger Josef och sover gott i ett Ottilia-lakan med blå bomull.